April 9, 2024

Секоја нова врска носи нови лузни, а често на крајот од патот се сфаќа дека старата љубов била вистинска – но не знаевме да ја цениме, а тоа изгледа е предодредено.

Шена Шарма е колумнистка на Елит Дејл која со читателите ги сподели своите размислувања за она што често го нарекуваме „невозвратена љубов“ . Таа мисли дека секој има по еден, но некако е предодредено дека ќе ни побегне или ќе го изгубиме а подоцна се жалиме на тоа. Сепак животот продолжува…

Своето писмо му го посветила на поранешното момче : Јас не сум таа што ја сакаш сега, туку таа што ќе ти треба подоцна …

Никогаш нема да те заборавам, мојата прва вистинска љубов. Заедно направивме прекрасни работи, секој можеше да ни позавиди на нашата среќа. Но, бевме и млади и непромислени, што подоцна се покажа како наша најголема грешка, особено во врската. Кога размислувам за вистинска љубов, зборовите што ми паѓаат на ум се стабилна среќа, емпатија и посветеност еден кон друг . Кога сме млади, се чувствуваме непобедливи и мислиме дека се може да се случи. Како да имаме моќ да започнеме се. За жал, реалниот живот не функционира така .

Само затоа што нешто функционира во пракса, не значи дека ќе функционира и во реалноста. Се најдовме во незгодно време, на незгодно место. Реалноста е дека понекогаш едноставно го среќавате вистинскиот во погрешно време. Очајот ни оддалеку не ги опишува моите емоции по нашата разделба, и сфатив дека обвинувањето за твојата незрелост е всушност незрело од мене. Зрелоста доаѓа откако ќе го доживееме светот. Не можев да бидам лута што и двајцата моравме да поминеме низ многу повеќе. Некои љубови може да се осудат пред да започнат.

Сакате квантитет, а ви треба квалитет…Сакате голи жени во вашиот кревет, а не само една . Сакате возбуда од освојување и решение за вашето его кое носи страст. Ќе научите дека она што го прави човекот не се бројките, туку внимателноста на неговите дела и длабочината на неговата добрина и нежност. Вистинскиот маж е посветен на она што го прави и што сака, на она што го кажува и на оној што го сака.

Сакате непредвидливост, а ви треба стабилност… Авантурата за вас е забрзано чукање на срцето, адреналин и непознатото. Созревањето е убаво затоа што авантурата станува нешто сосема поинакво. Авантура е продлабочување на вашата врска со друга личност . Тоа значи да се заљубувате повторно од ден на ден секој пат кога ќе завршите реченица еден за друг.

Го сакате површното, а ви треба длабокото … Уживате во секојдневни разговори, излегувања и бескрајна забава. Седите со пријателите и на пиво филозофирате за автомобили, компјутери или фудбал како тоа да е најважното нешто на светот. Не сакате да бидете премногу блиски со некој кој ве тера премногу за размислување.

„Ќе се справам со тоа подоцна“, си велите. Пет, десет, 15 години досега, живеењето во обврски ќе ви даде задоволство и смисла. Ќе чувствувате гордост откако ќе решите нешто, како и кога ќе имате нечија рака да ја ставите на својата во борбата со животните проблеми.

Сакате бегство и ви треба утеха… Дното на шишето и други зависности се некои од вашите најблиски пријатели. Им верувате затоа што не сакате да знаете кои сте навистина, се борите со нив. Еден ден ќе научиш дека не можам да те спасам, но дека љубовта може.

Ќе почувствувате потреба конечно да се отворите пред некого и нема да се плашите од она што таа го гледа во вас. Еден ден ќе бидете подготвени за сите овие работи. Не само што ќе ви требаат, туку и ќе ги сакате.

Но, тогаш времето нема да биде на наша страна. Кога ќе пораснеш со овие работи, јас веќе ќе бидам со некој друг . Ако нашите патишта се сретнат еден ден, ќе ти посакам среќа и ќе се сетиш на нашата љубов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *