April 18, 2024

Мажите генерално не сакаат конфликтни ситуации и затоа некои од работите што ги кажуваат жените ги нервираат бидејќи можат да започнат расправија. На пример, тие ве презираат кога ги испрашувате за бившата или му кажувате дека не ве сака.

Ова се првите 10 работи што ги разболуваат мажите кога жените ќе им кажат.

Треба да разговараме Мажите ја гледаат оваа фраза како навестување за сите можни проблеми. Дури и ако сака да зборува за тоа да земе куче или да оди на пат, самиот звук на таа реченица им кажува дека нешто не е во ред, а тие на почетокот се чувствуваат виновни. Мажите би сакале жените веднаш да дојдат до поентата, наместо да користат драматични воведи.

Постојано спомнување на маж Признале или не, повеќето мажи се љубоморни, особено кога станува збор за жената што ја сакаат. Ако постојано го слушаат истото машко име од нејзината уста, без разлика дали е колега, келнер, сосед или пријател, повеќе не се концентрираат на приказната, туку размислуваат за него- зошто постојано го спомнува, значи ли толку многу за тебе?

Разговарате со пријателите за тоа каков е тој во кревет Жените, како и мажите, разговараат со своите пријатели за интимност. Меѓутоа, додека припадниците на посилниот пол зборуваат општи работи или се фалат со своето либидо и вештини, жените ќе зборуваат за конкретни ситуации, ќе споредуваат или ќе бараат совет. Ниту еден маж не сака да слуша за неговите љубовни вештини како се дискутира, се смее или анализира – се разбира, освен ако тоа не е пофалба.

Прекумерна генерализација Една од работите што мажите не можат да ја поднесат е генерализирачкиот став со кој жените знаат да започнат разговор. Тие веќе не можат и не сакаат да се концентрираат на тоа што им се зборува, бидејќи чувствуваат дека со самиот вовед таа проценила дека тој постојано прави нешто погрешно.

Кога ќе им кажете ти не ме сакаш Иако сите мажи имаат слични желби и потреби, мажите се тие што ги изразуваат своите чувства со дела, а не со зборови. Ако вашиот партнер користи ваква фраза со додаток „да ме сакаше, тогаш не би го правел тоа“, едноставно не знае што да кажат, односно не се толку вешти во расправија. Тој повеќе би сакал партнерот да им каже што точно сака, наместо да ги преиспитува своите чувства поради неговите пропусти.

Приговарање поради дружење со пријателите Машките пријателства се навидум многу едноставна работа, но за жените овие врски често се комплицирани. Тие често ги избираат за пријатели оние со кои споделуваат слични размислувања и ставови, додека мажите нема да навлегуваат во длабочина, дури ни да го осудат тоа што го прави нивниот пријател – важно е да имаат заеднички активности, и да се однесуваат кон нив во ред. Ваквите приговори од партнерот ги доживуваат како закана за пријателството, односно обиди да го забранат дружењето.

Испитување за поранешни Иако често тврдат дека тоа не е така, мажите понекогаш ги познаваат жените подобро отколку што се познаваат себеси. Сеќавањето на бившата не им звучи како добра идеја, без разлика дали приказната за неа би можела да биде поттик за љубомора, споредби или запомнување на некои детали кои подоцна може да ги користи во кавги.

Несогласувања меѓу партнерката и неговата мајката Мажите генерално не сакаат конфликтни ситуации и тешко се справуваат со комплицираните женски односи, особено кога се во прашање оние меѓу неговата избраничка и неговата мајка. Работата е во тоа што знаат дека ако се вмешаат, дефинитивно ќе ја обвинат едната страна. Попрво би зборувале за решавање на ситуацијата, отколку да слушаат бескрајни прераскажувања на посветените „недели“ на која било страна.

Не ми обрнуваш доволно внимание Оваа фраза на мажите им звучи како фраза, а најчесто се поврзува со тактиката на жените да престанат да го прават она што моментално го прават и да и угодат. Ако е точно дека не и посветува доволно внимание на партнерката, тоа повеќе ќе го разбере со нејзините конкретни дела.

Постојано спомнување проблеми од минатото Освен ако тоа навистина не е конечен разговор и заклучок, дури и ако е раскинување, мажите не можат да издржат постојано да гледаат наназад кон проблемите на драматичен начин – тие го гледаат како звук на кој треба да се навикнете, но без вистинска поента и намера. Не станува збор ни за проблеми, туку за филозофски заклучоци и размислувања кои се повторуваат и не водат никаде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *