May 16, 2024

Што е тоа што кучињата го мирисаат, а луѓето често не можат ни да погодат? Веќе знаете за некои од нив, а некои ќе ве изненадат прилично.

Добро е познато дека кучињата можат да насетат работи што луѓето не можат, едноставно можат совршено да ги мирисаат. Не случајно некои бегаат од некои луѓе, а некои не се одделуваат.

Исто така, кучињата секогаш ќе реагираат пред временски непогоди и катастрофи, но и ќе се однесуваат поинаку доколку забележат нешто чудно кај нивните сопственици.

  • Кои се нештата што кучињата ги чувствуваат?

Расположението Вашето куче може да го почувствува и вашето расположение. На тој начин ќе биде под стрес ако сте вие ​​или ќе стане наметлив ако се чувствувате тажен. Исто така, многу тренери забележале огромна разлика во резултатите на кучињата во зависност од расположението на тренерот.

Внимание Кучињата се многу интелигентни животни и знаат кога не им обрнувате внимание. Кучињата знаат кога е најдобро време да направат лукав потег, бидејќи знаат кога не гледате иако сте во иста просторија. Да, така исчезнува вашиот сендвич!

Нееднаквост Една неодамнешна студија во која истражувачите ги спаруваа кучињата и им ја дадоа истата команда откри нееднаквост во реакциите. Едниот доби задоволство после тоа, а другиот не. Кучето кое не добило вкусно уживање набрзо престанало да ја исполнува таа наредба и повеќе не му обрнувало внимание на истражувачот.

Заболување. Иако многу сопственици можат да гарантираат дека нивните миленици можат да бидат голема утеха кога се болни, докажано е дека кучињата можат да ги намирисаат клетките на раkот во примерокот од крв.

Лекарите и научниците на тој начин се надеваат дека во блиска иднина ќе можат да се потпрат на сетилото за мирис на кучето за подобро тестирање.

Лага Едно јапонско истражување покажа дека кучињата можат да научат да не им веруваат на луѓето кои лажат. Со други зборови, кучињата можат да препознаат кога се измамени и да научат да не му веруваат на личноста која ги измамила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *