June 25, 2024

Лук Релман имал само две години кога и кажал на својата мајка дека во минатиот живот тој е жена по име Пем, која загинала во пожар.

Петгодишното момче Лук Релман постојано и кажувал на мајка си како имал минат живот и дека тогаш бил девојче и се викал Пем.

Имал само две години кога почнал да и ги раскажува овие приказни на својата преплашена мајка:

„Тој ќе речеше: „Кога бев мало девојче имав црна коса“ или ќе речеше: „Имав такви обетки кога бев мало девојче“, изјави мајката на Лук, Ерика за американската телевизија Фокс.

„Тој постојано спомнуваше една жена по име Пем , а ние немавме Пем во семејството или во соседството. Потоа еднаш го прашав: „Која е Пем?“ Потоа се сврте кон мене и ми рече: „ Па, тоа бев јас! ”

„Што мислиш дека беше ти? „Па, јас бев Пем, но потоа умрев и отидов во рајот и го видов Бог и на крајот Бог ме турна назад. Кога се разбудив бев бебе и ме викаше Лук“.

Момчето подоцна и раскажало на мајка си како загинало во пожар во Чикаго. Интересно е што никогаш порано не го однеле детето во Чикаго. Неговата мајка почнала да истражува на интернет и пронашла статија за пожарот во Чикаго и жената по име Памела Робинсон која починала скокајќи од прозорец обидувајќи се да избега од пожарот во 1993 година.

Тогаш Ерика решава да го тестира Лук и пред него става слики од неколку жени со темна кожа, меѓу кои и слика на жртвата Пем.

Беше зачудена кога детето непогрешливо покажа на сликата на жената.
Тој рече: „Не ги познавам тие други жени, но се сеќавам кога е направено ова“, а потоа покажа на фотографијата.

Семејството на починатата Пем се согласи да комуницира со Ерик и Лук, но никогаш не сакаа јавно да зборуваат за тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *