April 18, 2024

Спек имаше многу тежок живот пред да дојде во засолништето. Таму нашол стабилност, но му недостасувал дом полн со љубов.

Спек го започнал својот живот како скитник, но набрзо бил пронајден од Хуманото друштво на округот Булок каде му била дадена храна и обезбедување.

Но, Спек беше најгладен за вниманието на луѓето. Тој стана многу близок со сите волонтери и им даваше шепа низ решетките секогаш кога ќе минеа покрај неговиот кафез. Очајно му требаше човечки допир.

За жал, ниту еден волонтер немаше услови да го посвои Спек, па Спек мораше да почека. Со месеци никој не сакаше да го посвои, тој се обидуваше да го привлече вниманието на посвоителите, но тоа никогаш нема да биде нивната последна опција.

По една и пол година во засолништето, Спек стана многу осамен. Постојано ја фрлаше шепата низ решетките надевајќи се дека некој конечно ќе го забележи.

Кога се изгледаше залудно, директорот на засолништето Дезиреј Миракл-Вајлдер објави видео на кое Спек очајно ја протега шепата низ кафезот и моли за внимание и внимание. Беше јасно дека кучето Спек е полно со љубов. За само три недели, снимката е прегледана над 258.000 пати. Луѓето почнаа да контактираат со засолништето сакајќи да го посвојат Спек кој наскоро го доби совршениот дом.

Спек наскоро се нашол на пат до фармата во саканите раце на Даниела и Мајк. Тие веќе имаа две кучиња, но откако ја видоа снимката, знаеја дека Спек треба да им се придружи.

Овој месец, Спек конечно го доби својот совршен дом – веднаш се заљуби во своето ново семејство и новите кучешки пријатели. Неговата иднина изгледа многу светла, и време беше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *