April 18, 2024

Ова едномесечно бебе го оставиле во кутија на железничката станица неговите родители од Кина, а денес многумина плачат кога ќе видат што прави.

Девет години откако беше посвоена, во 2012 година, Мекензи доживеа неверојатен момент кој ја шокираше, на позитивен начин, но и нејзините родители. Таа година ја отпеа Националната химна за бејзболската лига.

Малата Мекензи имала само еден месец кога ја оставиле на железничка станица во картонска кутија. Денес таа е гордост на нејзините родители.

Една од најголемите трауми за детето е кога ќе ги изгуби родителите, особено кога ќе сфати дека е напуштено. Меѓутоа, се случува и овие деца да успеат да изградат исполнети и среќни животи, а таквите приказни знаат да бидат многу трогателни и емотивни.

Бебето оставено во картонската кутија навреме било пронајдено и однесено во домот за сираци
Мекензи Грејс Вокер е токму едно од оние бебиња, кои успеале да го надминат својот тежок почеток во животот.

Откако била оставена во картонска кутија на железничка станица во Кина, навреме била пронајдена и одведена во сиропиталиште. Таму поминала една година, додека во 2003 година не била посвоена од грижливо семејство од Тексас.

Нејзините нови родители уште од мали нозе сфатиле дека нивната ќерка има неверојатна дарба за музика.
Веднаш штом ја дознала приказната, ги запомнила стиховите на песните и ги пеела песните од почеток до крај.

Сакале да го негуваат нејзиниот талент и кога наполнила пет ја однеле на часови по пеење, па дури и вработиле менаџер.

Малото девојче доживеало неверојатен момент. Девет години откако беше посвоена, во 2012 година, Мекензи доживеа неверојатен момент кој ја шокираше, на позитивен начин, но и нејзините родители. Таа година, таа ја испеа Националната химна за бејзбол лигата, каде што беше забележана од Марк Карман.

Карман е успешен продуцент и ѝ понуди на младата Мекензи, која тогаш имаше само 10 години, договор за издавање на сопствен албум.

Нејзините родители се многу горди на неа, а таа на толку млада возраст не ги заборавила сиропиталиштата и децата во нив и активно им помага.

Нејзин омилен библиски стих е Еремија 29, 11: Зашто ги знам плановите што ги имам за тебе – плановите за мир, а не за катастрофа: да ти дадам иднина и надеж.

Погледнете го видеото и ќе ја видите и бескрајната љубов во ова среќно семејство, каде родителите едвај ги задржуваат солзите додека зборуваат за своето дете и неговите успеси и дела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *