June 19, 2024

Молитва во случај на продолжен недостаток на среќа
Ако постојано ве прогонува лоша среќа и паѓате во неповолна положба, не се прогласувајте за губитник. Сè е привремено и може да се излечи. Сфатете ги неуспесите како привремени, како неповолен период што ќе помине.

И побарајте помош, бидејќи лошите времиња се навистина тешки за поднесување. Ако патиме од недостаток на среќа и се е наопаку, се однесуваме со Богородица или со свети Ѓорѓија или со Никола. Арх. Мајкл е одличен ако ни треба заштита и малку насилна интервенција во ситуацијата.
Молитва за исполнување на желбата
Богородице, праведна и света, моли се за мене, помогни ми да се ослободам од сите зли мисли, од сите зли сили кои се мешаат со мојот живот.Полесен ми го патот, да ја расчистам мојата иднина, да ги растерам моите непријатели.

Наполни ме со добрина и светлина, за да привлечам во мојот живот само добрина, среќа и успех во секој потфат. Мајко, заштити ме и помогни ми! Ви благодарам. Нека биде! Амин!
Молитвата до Свети Никола е супер силна. Тој не ги игнорира барањата. Молитвите кон него се ефективни, особено ако ја почитуваме неговата икона.
Свети Никола, Чудотворецу, свети застапнику и добродетелу, земи ме под своја закрила и помогни ми. Те молам заштити ме од секакво зло и од зли очи. Дај ми засолниште во животот, помогни ми и на моите најблиски. Водете ми ја раката, пренасочете го неуспехот, дајте ми помош во целата моја работа. Понизно те молам за твоето свето застапништво.
Во името на Бога, помош! Амин!..

Во Православието постои единствена молитва која гарантирано ќе ја отклучи среќата на верникот. Нејзината единствена работа е што во неа нема конкретни барања, верникот не се моли за ништо. Тој комуницира со Бог само преку неговите тајни имиња.
Со нивното изговарање се отвора универзумот и се создава моќен проток на енергија. Таквата молитва треба да се чита најмалку 40 дена или додека не се отклучи среќата. Откако ќе се отклучи среќата, таа продолжува некое време со молитва за благодарност.

Господи, го славам Твоето име.
Ти, добронамерен, милостив, величествен, свет, смирувачки, заштитник на луѓето, моќен, исконски, творец, создател, обликувач, вистинит, мудар, добротвор, простуваш, даруваш, откриваш, знаеш, прошируваш, воздигнуваш, воздигнуваш неостварлив, праведен, сè -Гледа, сеслуша, милостив, голем, исцелувачки, благодарен, семоќен, величенствен, чувар, наша поддршка, одговорен, сеопфатен, дарежлив, одржлив, славен, љубовен, мудар, воскреснувач, воскреснувач,

воскреснувач, водечки, силен, цврст, Заштитник на огнот и водата, Покровител, Почеток на сè видливо и невидливо, Животопотврден, Вечно жив, Без почеток и без крај, Вечен, Моќен, триумфален, благороден, единствен, единствен, прв и последен, експлицитен и скриен, возвишен, Добар, Господар на величественоста и великодушноста, непристрасен, наша светлина,Водач, споредлив, прекрасен, трпелив Боже мој,
Слава ти!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *