February 23, 2024

Продавачка по име Чарли Смит откри пет од најдосадните работи што ги прават клиентите кои таа и нејзините колеги апсолутно не ги толерираат.

Она што најмногу ја нервира е кога прво нема да се вчита бар-кодот на касата, а потоа муштериите ја пречекуваат со шега дека е бесплатно и не мора да и платат.

Друга работа што и пречи е кога и приоѓаат муштерии и и поставуваат секакви прашања, а потоа ако забележат дека не е добро расположена, ја прашуваат што не е во ред.

Не, не ми е досадно, само ги избегнувам муштериите – објасни таа и додаде дека третата работа што ја полудува е тоа што клиентите не внимаваат на линијата на касата: Чекаат на каса и не ни забележуваат дека им е дојден редот.

Сепак, четвртата работа што ја слуша на секој половина час најмногу ја нервира:
После две недели доаѓаат да земат се живо од намирниците, а потоа кога ќе дојде редот, омилениот трик им е да кажат дека дошле само за една работа – рече таа и додаде дека тогаш единственото нешто што и останало да направи беше да се насмевне горко.

И конечно, на петтото место се најде невниманието на клиентите. Имено, според неа, најмногу сакаат да ја прашуваат за цената , иако се пишува на полиците.

Кога ќе им кажам колку чини нешто, и тие се чудат – објаснила оваа продавачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *