May 17, 2024

Минатата година светот остана вчудовиден од приказната за тинејџер кој мистериозно исчезна додека се враќаше од училиште. Осум долги години семејството и пријателите го бараа, а потоа имаше пресврт.

Имено, Фернандо Василе, кој живеел со својата мајка во предградието на Рим, имал само 16 години кога исчезнал на пат од училиште и за него не се слушнало цели осум години, иако полицијата вложила огромни напори во потрагата. за него.

Потоа, една недела, по толку години, популарната телевизиска програма на РАИ „Кој го виде“ емитуваше прилог, на барање на семејството, за момчето, со негова слика кога тој сè уште бил тинејџер.

До редакцијата пристигнале десетици пријави дека младиот човек бил виден во Џенова, а точната локација на младиот човек ја информирал сопственикот на продавницата кој го препознал.
Со години живеел како бездомник

Имено, утврдено е дека Фернандо сите овие години живеел како бездомник во различни делови на Италија, а неодамна и во Џенова, каде живеел во центарот на градот, на отворено, заедно со своето куче.

Оние кои го препознале тврдат дека бил мирен и љубезен, дека не пиел и не се дрогирал и дека луѓето му носеле храна за него и неговото куче. Откако бил „пронајден“, сега 25-годишниот млад човек бил однесен во куќата на неговиот вујко кој живее недалеку од Џенова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *