June 18, 2024

Како да заштедите при купување? Едноставно, овој трик гарантирано ќе делува за вашата омилена храна!
Триковите за штедење при купување се секогаш популарни, а многумина од нас внимателно следат кога нивните омилени артикли се на продажба или се распродаваат.

Без разлика дали се работи за облека или храна, штедењето е секогаш нешто што ќе не израдува, а доколку имате омилена продавница во која постојано одите, овој трик гарантирано ќе функционира!

Прашајте ги вработените во кои денови добиваат нова стока и обидете се да извлечете од нив и кога. Обично е попладне или рано навечер.

Ако ви кажат, да кажеме „четврток попладне“, времето за купување е четврток наутро.
„Тогаш многу работи што не беа на попуст ќе бидат понудени по пониска цена одеднаш, бидејќи менаџментот ќе сака да ги ослободи едноставно за нови артикли.

Ова особено важи за свежата храна како што се месото , овошјето и зеленчукот“, рече Тана. Вилијамс, основач. страница „Без долгови четириесетти години“.

Дојдете наутро пред пристигнувањето на новата роба и добро распрашајте се кога истекува рокот на намирниците.

Веројатно повеќето од нив ќе бидат на попуст поради брзањето да ги наполнат полиците и фрижидерите со свежа роба, но тоа не значи дека робата на нив ќе биде расипана, само ќе има пократок рок на траење. Консумирајте го во рок од неколку дена или замрзнете го и веќе сте заштедиле!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *