July 15, 2024

Туристка која за малку ќе умрела откако била хоспитализирана во американска болница со тешка пневмонија, била шокирана кога поштарот и доставил сметка на вратата во која се наведени трошоците за нејзиното лекување.

Аманда Каучман од Нов Зеланд, на 1 јули била итно пренесена во собата за итни случаи во Лос Анџелес, откако не можела да дише.

Веднаш и била ставена на апарати за одржување, а лекарите набрзо и дијагностицирале пневмококна пневмонија. Инфекцијата доведе до хипоксемична респираторна инсуфициенција, инфекција на крвта и акумулација на течности во белите дробови. Каучман беше во посета на Лос Анџелес за свадбата на нејзината братучетка, но го помина „тој посебен ден“ во болнички кревет.

Таа преживеа и се врати во Нов Зеланд – каде беше пречекана со сметка од 147.546 американски долари. Нејзиниот брат Шејн Туала отвори страница GoFundMe за да и помогне на неговата сестра да ја плати огромната сметка.

„Ако некој ја познава Аманда, ќе знаете дека има златно срце и дека многумина ја сакаат“, напиша Туала на страницата за собирање средства. Аманда на Фејсбук напиша дека и било тешко да побара помош.

„Тоа дефинитивно беше најголемиот предизвик во мојот живот. Се надевам дека исплатите во болницата ќе ми помогнат да им се заблагодарам на оние неверојатни професионалци, лекари и медицински сестри кои ми го спасија животот и кои (да бидам искренА) го спасија моето ментално здравје со тоа што беа моето привремено мало семејство. во тоа многу чудно и многу осамено место“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *