February 26, 2024

Марина Туцаковиќ остави неизбришлива трага во домашната музика со своите зборови, стихови и песни. Речиси и да нема човек кој не знае песна напишана од Марина.
Нашиот најпознат композитор почина во 67-та година од животот откако ја загуби долгата и тешка битка со опасна болест .

На погребот на Марина Туцаковиќ беше речиси цела естрада, како и бројни фанови и пријатели. По нејзината смрт се јавија многу пејачи за кои Марина правеше безвременски хитови и со тешко срце се простија од неа.

Меѓу нив беше и пејачката Неда Украден, која беше длабоко потресена од смртта на Марина. Неда Украден истакна дека Марина соработувала со луѓе од цела поранешна Југославија и дека нема човек што не ја обожава. Додала и дека сака да се дружи со луѓето со кои соработувала. Имаше голема почит кон своите соработници и никогаш не беше суетна, а на крајот емотивно порача дека Марина ќе им недостига на сите.

Неда еднаш го откри најскапиот стих кој на Марина и донесе повеќе од 100.000 евра. Марина Туцаковиќ направи хит од песната „Зора је“, пишувајќи само еден стих за песната, за што заработила голема сума на пари..

„Песната ми ја напиша покојниот Ѓорѓе Новковиќ и двајцата неколку пати се расправавме за самиот наслов на песната. Прво ја нарековме „Јоване, зора је“, па „Милан, зора је“. последната верзија е „Зора је “ .

Познатата хитмејкерка Марина Туцаковиќ почина на 19 септември 2021 година по долго и тешко боледување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *