June 20, 2024

Рамбаи има 105 години и ја започна својата тркачка кариера дури во 2021 година и нема намера да се откаже, бидејќи веќе има освоено голем број златни медали на локалните натпревари

Таа дури неодамна го откри трчањето бидејќи не знаела дека има категории за постарите возрасни групи.

Таа почна да трча во северната индиска држава Харајана во нејзината возрасна категорија и често е единствената натпреварувачка, но не и пречи. „Учеството е поважно од освојувањето медал“, објаснува Рамбаи, игнорирајќи ги повиците на нејзиното семејство да се смири.

Таа тврди дека тоа нема да се случи наскоро, бидејќи неодамна ја открила својата голема страст.

Таа се натпреваруваше и победи на трката на 100 метри во Вадодара во државата Гуџарат, поминувајќи ја за 45,40 секунди. Таа го освои и златниот медал на 19 јуни во трката на 200 метри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *