June 19, 2024

Еден маж се нашол на удар на критичарите откако признал дека бил лут на сопругата што не ја чистела куќата пред да ги донесе пријателите од работа, пишува Мирор.

Заедно имаат три деца, а неговата сопруга останува дома да се грижи за нив додека тој оди на работа. Со оглед на тоа што сите деца се мали и немирни, се договориле куќата да се чисти само кога некој од нив чека гости.

Пред некој ден ги донесов пријателите од работа и кога ја отворив вратата видов само целосен хаос – храна, играчки и неред насекаде. Бев шокиран, ми беше непријатно што моите пријатели го видоа мојот дом вака – напиша тој на форумот на Редит и додаде:

Неколку момци никогаш досега не биле кај нас дома, па првиот впечаток сигурно бил страшен. Ги одведов гостите до најмалку неуредениот дел од куќата, а другарите ме погледнаа чудно и индиректно коментираа за состојбата во домот.

Кога гостите си заминале, тој отишол во спалната соба каде ја видел сопругата како спие. Ја разбудил и ја прашал зошто не ја исчистила куќата знаејќи дека ќе донесе пријатели. Му рекла дека не знаела, но тој тврди дека и испратил порака.

Не се чувствуваше добро и имаше главоболка, па размислуваше да поспие еден час. И кажав дека е срамно што куќата изгледа вака кога дојдоа моите пријатели и дека можеше да се избегне ако таа средеше – напиша тој.

Сопругата на мажот тврдела дека децата го направиле целиот неред, а не таа и дека тој морал да провери дали таа навистина ја примила пораката и дали куќата е подготвена за гости пред тој да се појави.

И кажав дека е срамота и да, таа сноси дел од вината што куќата изгледаше како целосен хаос. Таа ме нарече кретен, а потоа излезе од собата и избегна да разговара со мене за тоа, инсистирајќи дека тоа е моја вина во оваа ситуација – објасни тој и ги праша корисниците дали згрешил што е толку лут на својата сопруга и како што се испостави , речиси сите застанаа на страната на неговата сопруга.

Во суштина, одеднаш и го направивте тоа, не проверивте дали видела порака во која сте и пишале, дека случајно сте решиле тој ден да луѓето дома и покажавте буквално нула грижи еден корисник коментираше, додека друг додаде:

Сериозно? Ако сакате да ја среди гостинската куќа, дајте ѝ најмалку 24 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *