April 18, 2024

Корисничката на Редит по име Сандра одлично се согласува со нејзината свекрва , но неодамна забележа дека таа ги душка фиоките и плакарите во спалната соба под изговор дека бара нешто, како на пример полнач за мобилен.

Кога ја фатив и кажав дека не е во право бидејќи таму се моите лични работи. Таа одговори дека е збунета и дека не знае во која фиока се наоѓа предметот што го бара – напишала Сандра.
Нејзиниот сопруг и предложил на свекрвата да го донесат тоа што и треба, но таа одбила секаква помош.

Затоа решив да си ги обележам фиоките, па ставив етикета на секоја од нив. Следниот пат кога тргна да бара нешто, а потоа се налути кога сфати што сум направил. Изгледаше навредено и ми рече дека не е глупава, па така да се однесувам со неа – објаснила таа.

Свекрвата налутена си заминала, а свекорот им се јавил на Сандра и нејзиниот сопруг и го замолил да и се извини. Тие одбиле да го направат тоа, па сега се прашуваат дали згрешиле.

„Се налути затоа што веќе немаше изговор да копа по твоите работи“, „Тоа е личност која нема граници и редовно ги пребарува твоите лични работи“,

„Ти не направи ништо лошо“. Ова се ваши работи, а семејството на вашиот сопруг е болно “,” Вашиот сопруг требаше да постави јасни граници.

Ако тој не гледа проблем со тоа што мајка му ја нарушува вашата приватност, тоа не значи дека проблемот ќе исчезне“, „Би ги наполнил фиоките со експлицитни предмети за да ѝ биде непријатно кога ќе ги најде. само дел од коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *