July 15, 2024

На самохраните родители не им е лесно да ги усогласат романтичните излегувања и грижата за децата

Понекогаш единствената опција, ако сакаат малку време за себе, е да ангажираат дадилка. Иако многумина не се среќни да го направат тоа, сите очекуваат дека кога детето ќе остане со возрасна жена чија работа е, тие ќе најдат сè како што оставиле.

Една жена покажа дека тоа не е секогаш така. На профилот на TikToК , една фрустрирана мајка изјави дека една вечер вработила дадилка, а кога се вратила од вечерно излегување, ја дочекал хаос.

Кога ќе се вратите дома од состанок, а новата дадилка вака ќе ве пречека дома.- напиша таа во насловот на видеото на кое се гледаат расфрлани кутии со храна од доставата, кора од овошје и празни шишиња со пијалоци на површините во кујната.

Иако од краткото видео не е јасно кој направил таков хаос; жената пред излегување или дадилката: објавата брзо беше преплавена со бројни коментари.

Ако очекувате чистење, тоа треба да биде вклучено во платата – напишал еден корисник, додавајќи дека не сака ни дадилката да чисти бидејќи тоа значи дека повеќе се грижи за редот отколку децата.

Дадилката не е чистачка! – коментираше некој, но има и такви кои мислеа поинаку. – Со години работам како дадилка и чистењето е вообичаено, особено ако правам хаос, но и ако се најдам така – напишала една жена, пренесува The Sun.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *