June 21, 2024

WEST JAVA, INDONESIA - JUNE 16, 2020: The maid wears a face shield when cleaning the room in Santika Hotel, Bogor City. All hotels in Indonesia are back in operation by implementing health protocols to prevent coronavirus. Every visitor is required to wear a mask and maintain physical distance when entering the hotel. - PHOTOGRAPH BY Andi M Ridwan / Opn Images/ Barcroft Studios / Future Publishing (Photo credit should read Andi M Ridwan / Opn Images/Barcroft Media via Getty Images)

Кетаминот е анестетик, а кога се зема нелегално, најчесто се прави со шмркање, велат експертите.

Очигледно убеден дека пронашол нелегална супстанца во куферот на гостинот на хотелот Акун , неименуван работник во тоа одморалиште во Тулум, Мексико, се избезумил од кетамин, психотропна супстанца која меѓу другото се користи во мали количини за намалување на симптомите. на депресија.

Несреќниот маж е пронајден во собата „препариран“, односно парализиран и целосно дезориентиран, пренесува порталот Сопитас.

Само што се вратив во собата од појадок и го најдов во ваква состојба – напиша британскиот турист, чии фотографии на Твитер ги сподели неговиот пријател Ник Томпсон.

Локалните портали јавуваат дека мажот бил пренесен во болница , каде закрепнал, а откако бил пуштен, бил отпуштен и однесен во затвор поради кражба.

Кетаминот (исто така наречен „К“ или специјален К) може да предизвика интоксикација, понекогаш со конфузна или кататонична состојба. Предозирањето може да предизвика колапс.

Кетаминот е анестетик, а кога се зема нелегално, најчесто се прави со шмркање, велат експертите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *