May 21, 2024

Ќерката го сликала таткото како седи пред вратата од спалната соба и ја објавила фотографијата на Твитер, а причината поради која го направил тоа многумина ги расплакала.

Љубовта не се мери со тоа колку пати ќе кажеме „те сакам“. Бракот не значи да се биде со вистинската личност, туку и да се прават вистинските работи. Кога ќе стапите во брак, му ветувате на партнерот дека ќе бидете со него и во добро и во зло.

Американскиот пар Џон и Марси Њуман се јасен доказ за што зборуваме. Погледнете ја фотографијата за момент и нема да верувате колку моќна се крие приказната од неа. Сè започна кога Марсија, 17-годишната ќерка на Мекена, објави фотографија од нејзиниот татко на Твитер.

Имено, нејзината мајка добила страшна вест дека боледува од тумор на тироидната жлезда, па морала да прима хемотерапија во спалната соба. Покрај тоа, таа мораше да биде сама и под постојан надзор.

Но, нејзиниот сопруг никогаш не сакал да ја остави сама. Тој дури и го преместил бирото пред собата за да работи, но ја надгледувал сопругата. Фотографијата за кратко време беше споделена околу 7.000 пати.

Џон е без сомнение прекрасен сопруг. Ова е емотивен пример за вистински брак и што тој носи со себе.

Споделете ја оваа приказна со другите, за да бидете сигурни дека љубовта го движи и го менува светот на подобро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *