May 17, 2024

Свадбениот подарок на Вељко и Богдана крие убава тајна

Свадбата на Вељко Ражнатовиќ и Богдана Родиќ , во ноември 2019 година, на некој начин беше сентиментален осврт на свадбата на неговите родители , Светлана и Жељко Ражнатовиќ , одржана 24 години порано.

Имено, Богдана на црковната венчавка носела венчаница , по која пејачката отишла во Милано, а за неа тогаш платила 100.000 марки. Покрај тоа, таа на подарок доби и дукат, кој има семејна историја.

Кога Цеца и Жељко Ражнатовиќ се венчаа во црквата Свети Архангел Гаврил, неговата мајка Славка Јосифовски на својата снаа и подари златен дукат.

– Ви го подарувам овој златен дукат, кој е од 1700 година. Од мојата прабаба, и од твојата прабаба. Бракот да биде среќен и долготраен – рекла по тој повод свекрвата, а нејзините зборови се паметат и денес.
Славка Јосифовиќ почина во 2012 година на 87-годишна возраст. Таа е погребана на Новите гробишта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *