May 23, 2024

Откриваме кои 4 работи ве штитат од несреќи и лоши луѓе – 4 амајлии кои можеби веќе ги имате дома!

Попатно среќаваме разни луѓе, од кои некои се лоши, токсични и енергични вампири кои ви ја трошат енергијата, лошо влијаат на вашето биофилд и носат лоша среќа. Доволен е само еден разговор со такви луѓе и вашата енергија, расположение и самодоверба може да опаднат.

Како да се заштитите од несреќи и токсични луѓе? Според традицијата на фенг шуи и верувањата на различните култури, постојат неколку елементи кои можат да ви помогнат да се заштитите од негативна енергија . Можно е секој од нив веќе да го имате дома.

Џебно огледало – ако го носите ова огледало со себе, се верува дека неговиот одраз ги рефлектира негативните вибрации од вас.

Сребрен прстен – може да стане моќен талисман кој штити од туѓа негативност. Заштитните својства на среброто се познати долго време. Среброто може брзо и ефикасно да ги блокира туѓите текови на негативна енергија, заштитувајќи го и прочистувајќи го вашето биофилд.

Игла – според старото верување, иглата е силна одбрана од негативноста. таа обично се закачуваше на внатрешната страна на облеката од страна. Се верува дека штити од лоши мисли, негативност и лоша среќа.

Според фенг шуи, солта често се користи за чистење на енергијата и може да се истури во аглите на вашиот стан и на прозорецот, а се верува дека може брзо да ја отстрани негативноста од куќата. Можете да го користите така што ќе ги исчистите подовите со раствор од морска сол и вода, но можете да го измешате со растението лопатка и да го чувате во кеса дома како еден вид талисман или украс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *