June 25, 2024

Целта на тестот е да се активира десната хемисфера на мозокот и да се разбуди креативноста

На социјалните мрежи се прошири интересно скривалиште, односно илустрација со три скриени предмети: патка, лилјак и пеперутка. Станува збор за „тест“ кој потекнува од Јапонија, а целта му е да ја активира десната хемисфера на мозокот и да ја разбуди креативноста.

Добро погледнете ја илустрацијата и обидете се да ги видите овие три работи за 30 секунди:

Повеќето луѓе на социјалните мрежи, судејќи според коментарите, не успеале да ги пронајдат овие три работи, а камоли да ги пронајдат за 30 секунди.

„Не можам да ги најдам, ни за 30 секунди, ни за три минути“, „Ја активирав десната хемисфера, но ми требаа многу минути“, „ова е генијално, но ми требаше многу повеќе од половина минута“ , се чини дека немам десна хемисфера“, се дел од коментарите на оваа скривалиште.

А ако не можете да ги најдете скриените предмети, еве го решението:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *