July 21, 2024

Најважни зглобови во нашето тело се колената. Колената се важни за секојдневно движење, трчање, седење и многу други движења кои ги правиме секој ден.

Воспалението и болката во коленото може да ни го комплицираат животот, да ја намалат подвижноста. Ако ви се воспалат зглобовите.

Ви носиме рецепт за народен лек кој многу брзо ќе ја спречи болката во колената, но имајте на ум дека болката во колената може да биде предизвикана од прекумерна тежина, повреди, премногу напор и артритис.

  • Состојки за народната медицина:
  • 1 жолчка
  • 2 лажици сол
  • Еластичен завој

Инструкции: Изматете ги жолчките и со. Нанесете ја смесата на памучно марамче и ставете ја директно на кожата и прицврстете ја сето тоа со еластичен завој. Оставете ја оваа обвивка да отстои на коленото 2 часа. Повторете го овој метод 4 пати на ден.

Како работи? Болката предизвикана од воспаление на коленото може да се ублажи со магнезиум кој се наоѓа во солта. А жолчките содржат многу протеини и минерали кои можат да ги зајакнат вашите ткива, лигаменти и коски.

Не заборавајте да се јавите на вашиот лекар и да се консултирате за третман.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *