April 18, 2024

Советите на психолозите кога се во прашање гневните испади на децата се секогаш исти – не реагирајте и ќе помине. Не покажувајте нервоза и не им давајте важност на обидите на децата да го добијат она што го сакаат, фрлајќи се на под или ако ронат крокодилски солзи.

Еден татко дал важност, но смислил генијален начин да се справи со тоа. Приказната вели дека татко од Калифорнија останал сам со своите ќерки на летен одмор во Мексико со своето семејство. Мама излезе на кратко, а Џорџа (3) и Женевиев (6) добија лути напади поради нејзиното заминување.

Додека децата плачеа, тато се сети како сè да претвори во игра. Ги тешеше со тоа што ги натерал тројцата да се редат за нивната доза на плачење , но со услов девојките да молчат додека тој плаче.

Во видеото подолу погледнете ја реакцијата на децата и се ќе ви биде јасно. Трикот е во тоа што децата учат да ги контролираат своите емоции ,

а на видеото се гледа дека постарата девојка сака да продолжи да плаче и многу тешко се контролира, но сепак знае дека се почитуваат правилата на играта и кога ќе почне да плаче преку ред, татокото е таму да ја прекине.

По некое време и двајцата престануваат да плачат и се смируваат.

„Ова го пробав пред неколку години со една од моите ќерки. Работи секој пат“, рече таткото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *