May 17, 2024

Истражувајќи ги врските, забележано е дека повеќето среќни врски имаат три заеднички навики. Се надеваме дека ќе се препознаете, а еве кои се навиките.

Поздрав, Можеби звучи сосема неважно, но начинот на кој го поздравувате партнерот кога ќе се вратите дома е многу важен. Потрудете се секој ден да го поздравувате партнерот со прегратка и бакнеж.

Комуникација без мешање, Во денешниот свет, имаме многу одвлекувања, особено: телевизија, телефон, таблет… Дури и кога не држиме ништо во раце или не гледаме во екранот, обично ни е расеано. За почеток, одвојте само две минути дневно: за тоа време фокусирајте се само на партнерот и разговорот.

Препознавање, Секој од нас треба да се чувствува ценет. За жал, често го забораваме овој факт, а тоа важи и за партнерот. Обрнете внимание на сè што прави вашиот партнер за вас и не заборавајте да му се заблагодарите гласно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *