June 20, 2024

Контроверзниот психолог објасни зошто ментално здравите жени не обрнуваат внимание на туѓите мислења, но откри и кои се најголемите женски грешки

Нема смисла да се живее живот што ќе им се допадне на другите и на кој другите ќе му се восхитуваат. Поентата е да го живеете животот според содржината на вашето срце.

Михаил Лабковски е познат по тоа што има груби, но вистинити изјави кои го прошируваат светот на многу луѓе. Тој смета дека постојат одредени грешки на жените кои би можеле да ги спречат да живеат среќен живот. Еве што советува тој по ова прашање:

Луѓето кои имаат стабилна психа не треба да размислуваат што мислат другите за нив. Зборувањето пред други луѓе е само доказ колку се сомневате во себе. Можете да им го претставите совршениот живот на другите луѓе, но секогаш ќе забележите дека има подобри и поуспешни луѓе од вас.

И не е важен само изгледот. Се заљубувате во карактерот, уникатноста и внатрешната убавина. Следната грешка што многумина ја прават според Лебковски е што го прават она што не им се допаѓа. Ако не сакате да одите на работа, земете слободен ден, ако не ви се допаѓа следниот ден, земете уште еден слободен ден.

Но, ако третиот ден не ви оди најдобро, тогаш најдобро е да ја смените работата. Можеби ќе го замените овој проблем со мрзеливост, но мрзеливоста не е недостаток на мотивација. Поентата не е само да работиш, поентата е да ја работиш работата што ја сакаш.

Поентата е да го правите она што го уживате и да не одите на работа секој ден против своја волја. Следната грешка што многу жени ја прават кон Лебковски е што навреме не им кажуваат на луѓето што сакаат, а што не. Нема ништо на овој свет што треба да го издржите и толерирате против своја волја.

Ако го направите тоа, тогаш само акумулирате гнев во себе. Лебковски ве советува и да не брзате и да не се трудите сите животни желби да ги ставите на неколку години.

Живејте така што вашата среќа е ваш приоритет и престанете да влијаете на работите на кои не можете да влијаете. Оваа навика само ве излудува и носи дополнителен стрес и анксиозност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *