February 23, 2024

Добро е познато дека постојат растенија кои привлекуваат пари, љубов и здравје како магнети – но малкумина знаат за ова домашно растение кое зрачи со севкупна среќа.

Тоа е растение „среќа на куќата“ solerolia кое го поттикнува протокот на позитивна енергија во домот и носи радост, многу среќа и добри вести, а речиси секој може да го одгледува.

Експертите за фенг шуи веруваат дека е најефективно ако ви дојде дома како подарок за роденден, годишнина од брак, вселување или некоја друга прослава. Покрај тоа што изгледа украсно и одлично се вклопува со секој стил на мебел, лесно е и за одржување.

Ова растение најмногу потсетува на мов, а кога е целосно збрчкана изгледа како мала грмушка.

Ова растение е многу лесно за одгледување. Потребна е сончева светлина, но не треба да биде изложена на силна сончева светлина.

Температурата која најмногу и одговара е од 10 до 24 степени. Неопходно е да се чува во проветрена просторија, бидејќи сувиот воздух во грејната сезона лошо влијае на него. Се советува да се полева редовно, малку, бидејќи може да претерате и да му го уништите коренот.

Bubikopf in Töpfen (Soleirolia soleirolii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *