June 19, 2024

Потребни се најмалку два или три часа за да се одмрзне мало парче месо , но можете да го забрзате со помош на микробранова печка, но овој метод има негативна страна.

Често се случува месото да биде малку сварено на површината, а внатрешноста да остане замрзната !

Затоа лукавите домаќинки се сетија на уште еден трик што го користат нашите баби, а кој значително го забрзува одмрзнувањето на месото.

За само 10 минути, храната ќе биде подготвена за подготовка . Потребно е во топла вода да се раствори една лажица обичен шеќер, малку над собната температура (околу 40-45 степени C) и во неа да се стави парчето месо што сакате да го одмрзнете.

Многу е важно прво да го извадите месото од кесата или фолијата. Потоа потопете го и само гледајте што се случува“.
За 10 минути ќе можете лесно да го исечете на парчиња со саканата големина бидејќи ќе се одмрзне!
Бонусот е што шеќерот малку ќе му го подобри вкусот и ќе го направи побогат и поинтересен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *