April 15, 2024

Парите не носат среќа , но тие се многу важен фактор во животот. Ви носиме десет правила, а доколку ги следите, според народното верување, секогаш ќе имате доволно пари!

Начинот на кој се однесувате со банкнотите, велат нашите постари, може да влијае на финансиската состојба во домот.
Кога да позајмите пари и да побарате покачување? Треба да побарате покачување во среда во текот на денот. Не позајмувајте пари на пријатели и познаници во вторник.

Според верувањата, заем треба да давате и земате наутро, бидејќи секоја операција со пари што ја правите навечер, водат во пропаст. Обидете се никогаш да не барате заем, а почесто да му давате пари на тој што го бара, бидејќи ќе го програмирате да ви враќа на друг начин.

Платата треба да преноќи, За парите што сте ги заработиле да ви ја сакаат куќата, не трошете ниту еден динар на денот кога ќе ја земете платата. Се верува дека целата сума треба да преноќи во вашиот дом.

Што не се позајмува на соседите? Не треба да му позајмувате на соседот леб или сол бидејќи финансиската сигурност може да го напушти вашиот дом и да отиде кај семејството на соседот.

Куќен ред за целосен буџет Пари нема да има ако си свиркате во собата и бесцелно чистите трошки.
Кога џебовите носат пари? Наполнете ги џебовите од облеката што висат во плакарот со ситни книжни пари. Парите не сакаат искинати џебови или испуштени копчиња.

Старо верување за метлите, за да има пари во куќата, треба да ја ставите метлата со рачката надолу.
Направете триаголник од 10 динари Чувајте банкнота од 10 динари превиткана во триаголник во најмалата преграда за паричникот.

Исто така, во паричникот треба да има паричка за среќа – првите заработени пари или добиените од добар човек. Таа банкнота не треба да се троши – тоа е талисман на финансиска сигурност. Во спротивно, парите може да се налутат и да не ви стигнат до рака.

Чувајте монети, никогаш не чувајте го вашиот паричник празен, чувајте барем неколку монети во него. Сите пари мора да бидат со главата свртена кон газдата.

Не крадете ја туѓата среќа, парите добиени со коцкање, заработени неправедно, пронајдени или искинати, не носат среќа и затоа не треба да ги чувате во вашиот паричник. Поделете ги на сиромашните или конзумирајте ги брзо.

Чувајте голема банкнота, една година треба да чувате голема банкнота во вашата куќа или стан, која ќе се наполни со вашата енергија и ќе почне да привлекува пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *