May 18, 2024

Дознајте кои работи, според старото суеверие, не треба да се изгубат.

Во нашата нација постојат бројни суеверија поврзани со одредени предмети, каде што треба да се чуваат за да се привлече среќа и изобилство, како и кои не треба да се чуваат во куќата бидејќи носат несреќа. Исто така, се верува дека некои од нив не е добро ако изгубите, бидејќи ќе ви „донесете беда…

Подобро е добро да ги чувате овие три предмети, бидејќи ако ги изгубите – ќе има проблеми!
Прстени Освен што ќе се налути брачниот другар, не е добро да го изгубите бурмата бидејќи според старо верување ќе предизвикате и несреќа.

Логично, губењето на венчален прстен е поврзано со неизбежен развод. Тоа се толкува како раскинување на врската со партнерот, а не се исклучуваат и големи кавги во семејството.

Ракавици Губењето на ракавици (или само една) може да ги искомплицира пријателствата и љубовните врски. Ова парче облека што се носи на рака ја „впива“ енергијата на својот сопственик, па ако останете без него ќе се наруши хармонијата и хармонијата во животот, вели старото верување. Негативното влијание ќе се одрази на работното поле, со колегите, а малите кавги можат да прераснат во сериозни кавги.

Патент на чантата Во старите времиња немало патенти, чантите и багажот се затворале со панделки и копчиња, а во случај да изгубите една од двете може да очекувате финансиска загуба.

Покрај тоа, не е пожелно да ги изгубите следниве предмети: клучеви, капа и ножици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *