June 25, 2024

Дејствата и зборовите се важни, но честопати не им кажуваме на нашите родители се што сакаме.
Затоа, ви пренесуваме реченици кои нашите мајки и татковци заслужуваат да ги слушнат пред да биде предоцна!

Мислам на тебе секој ден! Дури и кога сум најзафатен и кога сум во хаос, ти си секогаш некаде во мојот ум. Можеби понекогаш изгледа како да не се трудам доволно за да одржувам контакт со тебе, но секогаш мислам на тебе.

Навистина ценам се што направи за мене! Не го кажувам ова често, но навистина сум благодарен за се што направи за мене. Ниту најмалите детали не останаа незабележани и никогаш не заборавам да се заблагодарам за тоа, дури и кога не ти кажувам лично. Го ценам секој твој чин на љубезност од дното на моето срце бидејќи знам дека ме сакаш повеќе од било што на светот.

Те сакам! Среќен сум што сте со мене и што ги поддржувате моите одлуки и желби. И кога ќе те нема, ќе имам сила да продолжам поради тебе. Те сакам и никогаш не го заборавај тоа.

Знам колку сте се жртвувале за мене! И знам дека тие жртви понекогаш беа многу тешки. Да имаш деца значи да ги ставиш пред себе; значи ставање на потребите на детето пред вашите и секогаш донесување одлуки врз основа на тоа што е најдобро за детето.
Те молам, никогаш не се сомневај дека не го ценам тоа што си се откажал за да имам подобар живот.
Јас сум подобра личност што ве имам двајца како мои родители

Благодарение на вас сум личноста каква што сум! со силна волја и страст. Вие двајца сте сила на која треба да се смета и јас ја обожавам вашата добрина, страст и сочувство. Ме научи како да сакам, како да се борам и како да верувам во себе. Да имав други родители, немаше да бидам личноста што сум денес.

Знам дека сте свесни дека ве сакам и почитувам како мои родители. Но, сакам да знаете колку ве ценам како луѓе, како граѓани на светот. Вие сте луѓето на кои најмногу гледам. Вие сте мои духовни водачи и херои.

Ми недостигаш! Да се ​​биде разделен понекогаш ме боли и ме прави тажен. Тоа што живееме одвоени еден од друг нема врска со тоа колку те сакам. Постојано ми недостига домот и понекогаш размислувам како би бил мојот живот кога би живеел поблиску до дома. Ми недостигаш, но разбирам и дека сакаш да ги следам моите соништа и да создадам свој живот.

Имам лоши соништа дека ќе те изгубам! Знам дека морам да се соочам со реалноста дека нема да бидеш тука засекогаш и дека еден ден ќе морам да го започнам животот без тебе. Кога двајцата ќе ве нема, знам дека детето што го воспитавте ќе биде доволно силно да продолжи, но јас никогаш повеќе нема да бидам истата личност, и важно ми е да го знаете тоа.

Нема да биде збогум, само ќе се видиме подоцна! И кога ќе те нема, секогаш ќе бидеш со мене. Честопати треба да се потсетувам на тоа. Можеби нема да си присутен физички, но ќе продолжиш да живееш во моето срце. Сакам да ги паметам најмалите работи засекогаш и секогаш да имам дел од тебе со мене. Тоа ќе биде мала утеха затоа што кога ќе ги изгубиме оние што ги сакаме, тие навистина никогаш не исчезнуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *