July 21, 2024

Оптичката илузија која го полуде интернетот, пронајдете ја жената на сликата на папагалот!

Нова оптичка илузија ги полуде корисниците на Интернет, а кога ќе слушнете која е задачата, ќе сфатите зошто стана толку популарна преку ноќ.

Фотографијата покажува прекрасен папагал, многу живи бои, но тоа не е сè што крие оваа слика . Ако успеете да ја пронајдете жената на фотографијата во рок од 5 секунди, честитки – вие сте исклучително интелигентни !

Авторите на оваа загатка на љубителите на мистериозноста и љубопитните им дадоа неколку „навестувања“, кои треба да ги наведат да ја забележат жената на сликата што е можно поскоро.

Совет 1 – погледнете навистина добро во папагалот. Но, навистина длабоко, советуваат авторите. Сеуште ништо? Не гледате жена? Еве уште една трага…

Совет 2 – погледнете околу папагалот. Истиот принцип како и во претходниот совет. Загледајте се . Дали ја гледате поголемата слика? Сè уште ја гледате само црвената птица? Ок, твоите 5 секунди одамна ги нема.

Еве го решението.

Жената е всушност и самиотт папагал! Погледнете внимателно, очите се всушност на лицето, а врвот на главата е всушност свитканиот лакт на жената… Го гледате ли сега?

Не грижете се ако не сте успеале да го видите „скриениот термин“ за 5 секунди, само 3 отсто од тестираните успеале да го направат тоа за неколку секунди. Но, ако успеавте- честитки! Не само што имате одличен вид, туку сте и исклучително интелигентни и проникливи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *