July 18, 2024

Еве како да ги препознаете знаците кога вашата мачка почувствувала присуство на негативна енергија.
Мачката е едно од најмистериозните суштества на нашата планета. Античките народи ги славеле и почитувале мачките, во средниот век се плашеле од нив, а денес се сакани и ценети поради нивната уникатност.

Поради брзиот начин на живот и премногу секојдневни обврски, можеби нема да забележите знаци на негативна енергија во вашиот дом. Но, ако имате мачка за домашно милениче, знајте дека таа препознава присуство на лоша енергија и покажува јасни знаци.

Сите знаат за светите мачки од Египет и за мачките од Тајланд, кои ги чувале храмовите од грабежи, многу подобро од кучињата чувари. Во замена за љубов, засолниште и храна, мачките за возврат ги сакаат своите луѓе и ги штитат од негативна енергија, болести и осаменост.

Мачките имаат свои навики, понекогаш необични ритуали или постапки, кои вреди да се гледаат. Не само што ќе ве забавува, туку и ќе сфатите дека кое место и да избере, што и да прави, тоа го прави со одредена цел, понекогаш само нејзе позната.

Знаци дека мачката открила присуство на негативна енергија или лоши луѓе во вашиот дом: Кога мачката ќе препознае и ќе почувствува присуство на лоша енергија, и треба време да го утврди присуството на закана. Таа може намерно да заобиколи одредено место во куќата или, напротив, да му посвети премногу внимание.

Мачката исто така може неочекувано да се налути на саканиот сопственик, ако тој самиот внесе негативна енергија во домот. Погрижете се да се истуширате и да ја соблечете облеката со која дојдовте, исто така погрижете се да понесете позајмен предмет или подарок од личност која нема добри намери кон вас.

Ако мачката се откажала од вообичаената храна или игри, размислете дали во куќата имате гостин кој не и се допаѓа или некои нови предмети, бидејќи можно е да сте ги набавиле од луѓе кои не ви посакуваат добро.

Понекогаш мачка само излегува од куќата. Во некои случаи, со него вади негативна енергија или едноставно не може да се справи со она што се населило во куќата.

Ако мачката сама ја напуштила куќата, направете темелно енергетско чистење на куќата. Всушност, мачката избира нов дом по познат принцип. Вреди да се обрне внимание на тоа кога и како мачката влегла во семејството.

Можеби некој од членовите бил во опасност. Се случува да дојде мачка дури и ако вашиот дом е затворен за надворешниот свет. И токму тогаш во куќата се појавува добродушна, друштвена мачка, која постојано бара внимание.

Многу често, жените кои доживеале тешки љубовни паузи претпочитаат да имаат мачка за домашно милениче. Ова се должи на фактот што мачките дефинитивно ја чувствуваат женската енергија, ги збогатуваат оние на кои им е потребна со својата љубов, но можат и да гризнат ако сопственикот често размислува за болното минато.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *