April 13, 2024

Излегува дека е добро да се чува во замрзнувач . Овој одличен трик многу ќе ви го олесни животот и ќе ви заштеди многу време.

Покрај грижата за оралната хигиена, пастата за заби има и многу други намени. Одлична е за чистење на фуги, бели чевли или сребрен прибор. Исто така, има ефект за отстранување на дамки.

Некои луѓе ја користат при каснувања од инсекти, иако овој метод е контроверзен бидејќи може да ја иритира кожата и да го влоши воспалението. Интересен патент е употребата на замрзната паста за заби.

Што можете да направите со замрзнатата паста за заби? Ваква сигурно не е погодна за миење заби. Сепак, одлично ќе ги отстрани непријатните мириси од даската за сечење. Ако често подготвувате риба или сакате јадења со лук, веројатно сте запознаени со овој проблем.

Тешко е темелно да се исчисти даската, а од неа практично е невозможно да се отстранат интензивните мириси. По неколку употреби, предметот трајно се пробива со мирис на храната што се подготвува. Сигурно не сакате да исечете ништо друго на него. Постои решение – замрзната паста за заби. Не само што ќе ги отстрани непријатните мириси, туку одлично ќе се справи и со бактериите кои се голем проблем на даските за сечење.

Можете да ја замрзнете пастата, но сечењето подоцна е доста проблематично. Подобро е да ја исцедите пастата, на пример во калапи за мраз, а потоа да ја ставите во замрзнувач. Кога масата ќе се стврдне и ќе стане буквално камена, вашите коцки за чистење се подготвени. Со нивна помош ќе го отстраните непријатниот мирис од даската за сечење. Можете да ги користите и за чистење на ѓонот на бели чевли, инјекциска смеса за бања, мијалници, плочки и многу други предмети.

Се разбира, замрзнатата паста доста брзо се топи во топли раце, па затоа најдобро е да користите гумени ракавици или да ја држите над крпа. Тогаш нема да ги извалкате ни прстите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *