April 13, 2024

Отец Тадеј, големиот духовен водач на 21 век, имал хронични проблеми со ревматизам, кој предизвикувал неподносливи болки во зглобовите, како и од затнати вени.
Науката потврди дека листовите од црна рибизла се многу покорисни од самите бобинки.

Веднаш треба да се забележи дека листовите од рибизла содржат најголема количина на витамин Ц , во споредба со сите други видови бобинки. Листовите од рибизла содржат и минерали и растителни соединенија кои се потребни за заштита на телото од слободните радикали.

Отец Тадеј, големиот духовен водач на 21 век, имал хронични проблеми со ревматизам, кој предизвикувал неподносливи болки во зглобовите, како и од затнати вени.
За неговата состојба немало лек кој целосно би го излекувал, па се свртел кон рецептот што го нашол во книга за лековити билки.

Во Белград имаше докторка, извесна сестра Борка, по нејзина инструкција со години одев во бања, поради ревматизам и гастритис. Бањата не помага, само малку ја омекнува. Лековите исто така. Па, ми се згади од таа бања. Понекогаш одев двапати годишно. Затоа реков дека нема да одам повеќе, па што ќе биде нека биде.

Но, стара болест, десната рака ми се здрви двапати. А докторот вели: вежбај човече, ќе ја изгубиш и другата рака – раскажал старецот Тадеј на една од неговите проповеди во српските манастири И покрај сите медицински подготовки и бањско лекување, отец Тадеј тврдел дека ниту еден лек не му помагал како чај од црната рибизла … И покрај сите медицински подготовки и спа третмани, отец Тадеј тврдеше дека ниту еден лек не му помагна како чајот од црна рибизла.

Имено, во една од неговите книги за лековити билки пронашол препарат од лекар од Париз, кој со народен лек спасил ревматичен и речиси неподвижен пациент. Според проповедта на отец Тадеј, тој ѝ дал чај направен од лисја од црна рибизла и целосно ја излекувал. Потоа му рекол на брат му да оди во расадник и да купи колку што може повеќе садници од црна рибизла.

Веднаш почнував да пијам чај. Во пола литар се ставаат 10-20 котиња во зовриена вода. Треба да се пие без шеќер. Едноставно топла вода. Земам една лажичка мед на јазикот додека не испијам половина литар чај. И така наутро, навечер и гледам дека сум добро. Сè е полесно и полесно и нема болка, немам ништо. И ете, исчезнаа ревматизмот, гастритисот и застојот на вените – сведочеше овој старец.

Ако не јадеме умерено, тврдеше овој голем духовник, ниту еден лек нема да може да делува на болести како што се гастритис и ревматизам, а следствено на тоа и срцето …

Причината за гастритисот и застојот на вените ја видел во прекумерното консумирање храна, премногу калории и вишок таложење, кои телото не можело да ги обработи и таложено во мускулите. Ако не се храниме умерено, тврдеше овој голем духовник, ниту еден лек нема да може да делува на болести како гастритис и ревматизам, а следствено и на срцето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *