April 18, 2024


Погледнете ја внимателно сликата и обидете се да откриете дали сè е на свое место.
Дали сте сонувале да бидете детектив ? Оваа слика ќе ви овозможи да го направите тоа за неколку минути.

Погледнете ја внимателно сликата и обидете се да разберете дали сè е на свое место и дали има нешто чудно.
Ви откриваме дека има 26 грешки. Не е толку лесно како што може да изгледа на почетокот, затоа искористете ги сите ваши способности.

ОДГОВОРИ:Ветерот дува во различни насоки: чадот оди надесно, а гранките налево.
Нема специфична сезона: некои дрвја се „голи“, додека други имаат лисја.
Нивите се зелени и се косат во исто време.

Коњот се движи во правец на веќе изораното поле.
Нема човек што го држи плугот.
На полето растат само дрвја.

Највисокиот бор има различна гранка.
Сончевата светлина оди во различни насоки: Сенката на кучето и човекот паѓаат на различни страни.
Вратата има брановидна, не рамна, сенка.
Оградата има 5 хоризонтални ленти, но сенката има само 4.

Оградата нема брави или други уреди за отворање.
Грозјето расте токму на оградата.
Куќата нема врата.

Завесите се надвор од прозорецот.
Човекот е преголем за куќата.
Кучето е преголемо за овците.

Една овца нема нозе.
Една овца има црна опашка која личи на кучешка опашка.
Некои предмети немаат сенка.

Дворот е ограден само од едната страна.
Езерото се наоѓа надвор од хоризонтот.
Количката со сено е очигледно многу поголема од човекот.

На количката во предниот дел недостасува едно тркало и рачка
Оџакот на покривот е направен од истиот материјал како и самиот покрив

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *