July 21, 2024

Брачен пар од Охајо, САД, почина на само неколку часа разлика по 79 години брак. Љубовната приказна на Џун и Хуберт Маликот заврши минатата недела по речиси осум децении заеднички живот . И двајцата имаа 100 години.

Нивниот 76-годишен син Сем изјави за Дејтон Дејли Њуз дека неговата мајка сериозно се разболела по Денот на благодарноста и била сместена во болница. Хуберт бил потресен од ова и набрзо самиот завршил на истото место.

Само што се распадна“, рекол синот. Тие ја делеле просторијата во болницата, каде што поминале пет дена заедно без свест. Околу 21:00 часот на 30 ноември, Хуберт починал во сон. А според неговиот син Сем, причина за неговата смрт било „скршено срце“. 20 часа подоцна, околу 18 часот на 1 декември, починал и Џун.

“Ги нема. Тажен сум, но не треба. Кој би можел да очекува таков живот?” заклучил нивниот син. Двојката се запознала во 1941 година на миса и се венчале една година подоцна. За време на бракот тие добија три деца, кои им дадоа седум внуци и 11 правнуци.

Во јули годинава дадоа интервју во кое открија дека никогаш не се скарале сериозно.

„Ние не сме го поминале животот без проблеми, но никогаш не би направиле ништо за да го повредиме другиот. Ако дојде до расправија, можеби ќе треба да заминете неколку минути за да се смирите. Потоа вратете се и сменете ја темата или работете. надвор“, рекоа тие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *