April 13, 2024

20 совети за среќен живот – најкратките упатства кои можат да ја променат вашата сегашност и иднина! Добро запомнете ги…

Животот е авантура во која има радости, успеси, победи, но и стравови, падови и бури. Сепак, секој ден е дар од Бога – скапоцено и неверојатно искуство кое ви дава можност да напредувате, уживате, живеете во потполност. И кога е тешко, ќе помине.

Добрите денови секогаш доаѓаат одеднаш, како виножито по дожд. Затоа, сфатете дека сегашниот момент е најубавиот подарок што сте го добиле – живејте на таков начин што во секој ќе најдете вистинска радост, бидејќи навистина постои.

Не штедете пари за навистина неопходни и корисни работи.
Ти се допаѓа некој – кажи му.

Живеј денес, затоа што вчера го нема, а утре можеби нема да има.
Нешто не ви е јасно – прашајте.

Ако сакате да запознаете некого, поканете го.
Ако сакате нешто, побарајте го.
Никогаш не се расправај.

Ако сте згрешиле, кажете го тоа сега и не барајте изговори за себе.
Секогаш запомнете дека секој има своја вистина и честопати не се совпаѓа со вашата.
Главната работа во животот е љубовта, се друго е суета.

Проблемите на човекот се само во неговата глава и срце.
Обидете се да го искористите секој настан како лекција.
Немојте да живеете монотоно, секој момент е авантура.

Запомнете дека другите не се обврзани да ги решаваат вашите проблеми – земете го животот во свои раце.
Запомнете дека животот е минлив.
Во животот секогаш трудете се да правите сè заради љубовта.

Не верувајте во ветувања, туку во дела.
Ако сте нерасположени, потсетете се дека сите бури се привремени.
Можеби ова е најдобриот ден во вашиот живот – искористете го максимално.
За една година ќе зажалите што не го започнавте денес – следете ги вашите соништа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *