April 9, 2024

51-годишен маж од Јордан ги шокирал лекарите кога побарал помош од нив откако пластична топка му се заглавила во, анусот.

Овој 51-годишен маж два дена подоцна отишол во болница, а неговата сопруга потврдила дека ја турнал топката во анусот за да ги излечи хемороидите , од кои, според неа, боледувал. Но, по детална анализа, лекарите утврдиле дека нема хемороиди , поточно, не нашле докази дека тој боледува од оваа болест.

По овој настан, кој шокираше многумина, проговори главниот хирург кој рече дека на почетокот се обидел да ја извади топката со помош на медицински инструменти, но залудно.

А потоа имаше уште еден неуспешен обид – рачно извлекување на туѓото тело со помош на подмачкување. Кога сфатиле дека ништо не помага, лекарите морале да одлучат за операција на желудникот за полесно да стигнат до цревата, односно до топката. Но, и таму наишле на потешкотии бидејќи се заглавила во карлицата.

Последната опција беше најризична. Главниот хирург решил внимателно да ја исече топката од 7×7 сантиметри на три дела со помош на медицинска дупчалка низ отворот на анусот. Операцијата траела седум часа, но на крајот вродила со плод.

Лекарите на крајот предупредија колку е опасно да се вметнуваат разни предмети во анусот, а има и луѓе кои тоа го прават исклучиво заради задоволство.

Бидејќи можат да ја оштетат внатрешноста на телото, како што се простатата и репродуктивните органи, можат да предизвикаат разни инфекции. А ако патите од хемороиди, постојат неколку начини да се справите со нив!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *