April 9, 2024

Човек кој го чита Mirror се пожали дека почнува да се заљубува во колешка на работа, и покрај тоа што сè уште ја сака својата сопруга.

Драга Колин, јас сум маж во моите 30-ти и оженет сум имаме едно дете. Со сопругата сум 12 години и многу ги сакам неа и мојот син. Сепак, мислам дека се заљубувам во некоја друга и тоа ми дава непроспиени ноќи – ја започна приказната и додаде:

Таа е некој што го запознав преку проект на работа и секогаш кога ќе ја видам лудо ме привлекува. Не е само физичко, иако тоа е голем дел од тоа, туку толку лесно се разбираме и можеме заедно да се смееме.

Многу ме потсетува како се чувствував кога ја запознав сопругата и почнав да ја запознавам. Ова беше шок бидејќи мислев дека нема никоја за мене освен мојата сопруга и никогаш порано не се сомневав во нашата врска.

Никогаш не сум сретнал некој што се споредува со неа. И знам колку сум среќен што ја имам – таа е убава однадвор и одвнатре, а моите пријатели и завидуваа на нашата врска. Па зошто продолжувам да размислувам за таа друга жена? Збунет сум што да правам – дали треба сериозно да ги сфатам овие чувства и да направам нешто во врска со тоа или едноставно да ги игнорирам? – ја праша соработничката на Мирор.

Потоа дојде одговорот. Мислам дека тоа што го доживуваш е огромна симпатија или навистина силна физичка и емоционална привлечност. Но, треба да бидете многу внимателни кога ќе го замените со љубов. Нормално е да ве привлекуваат други луѓе, дури и кога сте во врска, но тоа не значи дека треба да го уништите вашиот брак – започнала Колен, а потоа додала:

Верувам дека ако се дистанцирате од оваа жена – за да нема контакт или пријателска врска надвор од работната ситуација – и го насочите вниманието на вашата сопруга, тие чувства што ги имате за колешката ќе исчезнат. Изградивте живот со вашата прекрасна сопруга и имате дете – зошто да ризикувате тоа за романса која веројатно нема да ве одведе никаде?

Потсетете се колку сте среќни и што имате да изгубите. Навистина замислете да и кажете на вашата жена дека ја оставате поради оваа жена на работа и продолжете да си ги давате овие дози реалност.

А ако ви недостасува романса и страст во врската, направете нешто околу тоа. Почнете да и покажувате на сопругата колку ја сакате и ја сакате и разбудете возбуда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *