April 24, 2024

Малку ми е непријатно да го признаам ова, но мислам дека можеби ја изневерив мојата сопруга денес. Ќе објаснам што мислам со тоа.

Не се случува често приказната за измама да ни ги топи срцата, но ова е навистина прекрасно.
Кога луѓето се обраќаат на Фејсбук за да објават нов статус, ретко можеме да наидеме на мажи кои отворено велат дека „можеби ја изневериле својата сопруга“ – изјавил Џејсон Хјулит.

Тој сега ги топи срцата ширум светот со неговата ненадејна приказна за „измама“ со пресврт. Неговата приказна е споделена повеќе од 300.000 пати од нејзиното објавување и стана голем хит кој инспирира многумина.

Тој напиша: „Малку ми е срам да го признаам ова, но мислам дека можеби ја изневерив мојата сопруга денес. Ќе објаснам што мислам со тоа. Бев во Таргет, купував неколку машки работи – пинцети, ножици за нокти, ножици за брада, гел за мустаќи и брада, малку сушено говедско месо, мешавина од сува храна, сардина и сунѓер за капење – кога чекав на касата, ја видов жената во редот која ме собори од нозе. Си помислив: „Леле, некој среќник е со неа“, и во таа секунда сфатив дека тоа е мојата сопруга!

Знаете, за мене беше многу надвор од контекст да ја видам жена ми во иста продавница, во истиот ред, како го живее својот живот не знаејќи дека ќе биде на истото место како мене, во исто време, но во друга кола.

Друга личност чекаше меѓу нас, па јас само гледав во мојата слатка мала љубов, обидувајќи се да ѝ испратам пораки како „Еј, згодна“ и „Што купуваш сега, убавице?“ Но, никој од нив не го привлече нејзиното внимание затоа што таа беше барајќи купон што го чувала само за тоа купување.

Затоа се откажав од обидот да го привлечам нејзиното внимание иако, можете лесно да замислите, лесно можев да ја посрамотам со скокање до благајните како диносаурус и обидувајќи се да ја направам горда во јавноста, но решив да се воздржам и да размислам за моите чувства за неа.

Отпрвин се изненадив колку е убава повторно. Верувам дека често го гледам ова, но денес, бидејќи не знаев дека ќе биде во таа продавница, ја видов со нови очи и не можев да верувам дека имав толку среќа што сум нејзин маж. Поцрвенев, но никој не можеше да го види под мојата огромна неизбричена брада.

Второ, ме зачуди што таа воопшто не ме забележа. Тоа е и добра и лоша работа. Таа е добра во фактот што очигледно не гледа наоколу. Таа е добра во тоа што не го гледа тој морничав тип со огромната брада на неговото лице испакната преку нејзиното рамо. Но, тоа можеби е лоша работа, бидејќи, што ако не сум јас? Треба да и дадам уште еден солзавец, за секој случај.

Но, исто така беше лошо затоа што сфатив колку бев блиску до тоа да не ја освојам нејзината љубов на прво место и колку јас како Херкулес морав да се трудам да привлечам доволно внимание за да се согласи да дојде на само еден состанок. За секунда го почувствував познатото чувство на пропаст кога првпат ја видов и знаев, добро, дека тоа е невозможно. Но, некако ја освоив и покрај моите несигурности, неможности и несовршености.

Трето, ми беше многу задоволство што ја видов во целосна доверба тој ден, како независна, способна, скромна, забавна, љубезна, добра и фантастична личност каква што е. Потоа ги зеде своите работи и ја напушти продавницата. Ништо не ѝ кажав, не викав по неа, само ја гледав како заминува, восхитувајќи се и знаејќи дека таа е моја сопруга и дека сакам сè во неа.

Таа ретко оди на Фејсбук, па нема да ја види оваа објава, нема да сфати дека ја изневерив тој ден, но мислев дека би било убаво да го споделам ова со сите вас, бидејќи јас сум обичен човек што живее живот. , а во исто време верувам дека има и многу од вас кои на овој или оној начин ги имале истите искуства во однос на вашите најблиски и тие искуства се совршени.

Лекција на денот: добро е да ги гледаме оние што ги сакаме со различни очи секогаш кога можеме за да се потсетиме колку сме среќни што ја имаме нивната светлина во нашите животи“.

Не се случува често приказната за измама да ни ги топи срцата, но ова е навистина прекрасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *