April 18, 2024

Старицата се расплакала откако добила букет прекрасно цвеќе од непозната жена. Таа не можеше да поверува дека денес има толку прекрасни луѓе.

Една жена сподели прекрасен, но навистина тажен настан од нејзиниот живот: „Вчера наутро ја однесов мојата пријателка Хуанита на појадок. Нејзиниот сопруг почина пред неколку недели по долго боледување. Ја прашав Хуанита како всушност се чувствува и таа веднаш почна да липа додека ми кажа што и недостасува на нејзиниот сопруг со кој поминала 54 години.

Ја ставив раката на нејзината и почнав нежно да ја тапкам додека солзите ни течеа по образите. Одеднаш една непозната госпоѓа се приближи до нашата маса и рече нешто како: „Здраво. Жал ми е што ве вознемирувам. Не ве познавам, но возев покрај ресторан и те видов како плачеш. Сакав да ти ги купам овие цвеќиња за барем да ти донесат насмевка на лицето“.

Хуанита веднаш повторно се расплакала додека добила прекрасен букет розови цвеќиња. На таа непозната госпоѓа и кажав низ што поминува Хуанита и таа госпоѓа ја прегрна.

Дознавме дека оваа дама се вика Кајли. Цветовите можеби ја чинеа околу 40 долари, но љубезноста и љубовта што и ги покажа на Хуанита беа едноставно бесценети.

Хуанита и јас го поминавме остатокот од појадокот разменувајќи приказни за тоа како бевме благословени со мали знаци на љубезност од сосема непознати луѓе. Многу сум му благодарна на Бога за тој благослов од вчера. Ако видите личност во потреба, а вие сте способни да дејствувате, направете го тоа и дејствувајте. Помогнете му на човек кој очигледно страда и има потреба од помош.

Луѓето на кои можете да им помогнете се насекаде, а неколку сметки кои ништо не ви значат можат да останат во сеќавањето на човекот цел живот. Никогаш не знаете кога некое ваше дело ќе остави некого длабок впечаток.

Секогаш кога можете да помогнете, помогнете“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *