July 23, 2024

Од друга страна, има и такви кои се лишени од оваа живост, кои и да сакаат да споделат нешто интересно со светот, едноставно не можат да го направат тоа. Веднаш ве привлекува нивното друштво…

Некои луѓе се родени како шармери, тие се оние кои го подигнуваат расположението во општеството, тие секогаш имаат соодветна анегдота за споделување и за насмевка на другите. Како по правило, таквите луѓе се популарни во општеството и обично имаат најмногу пријатели.

Од друга страна, има и такви кои се лишени од оваа живост, кои дури и да сакаат да споделат нешто интересно со светот, едноставно не можат да го направат тоа. Или се плашат да го кажат своето мислење, или едноставно го гледаат светот многу поедноставно од другите, па нивните приказни се неинтересни. Жаргонски ги нарекуваме „прави линии“, но всушност, едноставно кажано, тие се многу досадни.

Од астролошка гледна точка, дали ги знаете најздодевните хороскопски знаци ?
ВАГА Умереноста е нивната главна карактеристика. Со други зборови, никогаш нема да видите вага како несоодветно гласно се смее или кажува непријатна шега. Иако се креативни, им недостасува имагинација во комуникацијата . Она што навистина ги прави Вагите особено досадни е нивната изразена способност да бидат пасивно-агресивни.

ЈАРЕЦ Строги, принципиелни, Јарците се се освен забавни. Нивната смисла за хумор е малку „поместена“ и ја препознаваат само припадниците на истиот знак. Мајките родени во знакот Јарец се оние кои никогаш не се „залажуваат“ и никогаш нема да ги видите како фрлаат перници или прскаат вода по своите деца…

РИБА Тешко е да се замисли Риба да прави нешто друго освен да „лелека“ и да се жали на својата мака, постојано да бара внимание од другите. За многумина, оваа карактеристика е сè само не привлечна и забавна. Фокусирани се исклучиво на себе и на своите проблеми и не сакаат кога другите се во центарот на вниманието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *