April 13, 2024

Тој е дефинитивно фантастичен човек кој оставил свој белег како полицаец. И сега е фантастичен како дедо.
Сите ги сакаме нашите баби и дедовци. Мислам, кој не би? Овие родители го довериле својот син на грижата на неговиот дедо, а потоа добиле неверојатни пораки.

Секогаш нè пуштаа да правиме што сакаме, секогаш не штитеа кога нашите родители беа лути, секогаш јадевме многу кога бевме со нив.

Тие секако се на врвот на листата на нашите најмили луѓе на земјата. Сè на сè, тие се секогаш со нас кога ни требаат.

Таков е случајот со овој дедо, кого семејството го нарекува „PawPaw“. Дејвид Вотерхаус, неодамна пензиониран полицаец од Далас, патувал од Далас сè до Кентаки за да се грижи за својот внук Тај.

Дејвид е обичен дедо, но кога е технологијата во прашање, семејството секогаш му се смее бидејќи мисли дека не знае да ја користи. Но, има една работа што не старее кај Дејвид, а тоа е неговата смисла за хумор.

Ќерката на Дејвид и мајка на Тај, Стефани Вотерхаус, секогаш го гледа својот татко како личност која не ја разбира технологијата. Тој нема профил на Фејсбук и не знае што се случува на социјалните мрежи. Но, тој навистина сака да го користи својот стар мобилен телефон на преклоп за да направи навистина смешни фотографии.

Кога родителите на Тај отидоа на нивниот прв одмор без син, PawPaw скокна да се грижи за Тај. PawPaw очекуваше дека ќе помине одлично со својот внук, па затоа планираше неколку изненадувања да и испрати на својата ќерка.

Дедо печатеше убави пораки. Тој ги направи сите овие прекрасни и смешни фотографии кои ги насмеаа Стефани и нејзиниот сопруг до солзи. Погледнете ги само преслатките пораки што ги испечатил овој дедо.

Најдобриот дел беше фактот што тој ги испечати сите тие пораки додека сè уште беше во Далас. Да, пред да отпатува кај својот внук, Дејвид веќе планирал да ги направи сите тие фотографии.

Знаеше дека нема да може да сфати како да работи со печатачот на неговата ќерка, па однапред ги подготвил пораките. Прекрасно е да се размислува колку долго тој го планира сето тоа. Тоа само покажува колку уживал да поминува време со својот внук. Тај е многу среќно бебе што има таков прекрасен дедо кој работи напорно.

Стефани ги нарече сите тие фотографии „PawPaw memes“. Она што беше уште поубаво е што Дејвид не ни знаеше што се „меми“. Само добро се забавуваше со внукот.

Дејвид можеби не е запознаен со светот на социјалните медиуми и интернетот, но тоа не било секогаш така. Во младоста учествувал во креирањето на база на податоци што ќе го олесни следењето на криминалците и пронаоѓањето на сите потребни информации за криминалците и криминалните активности.

Неговата идеја беше искористена од ФБИ за создавање национална база на податоци. Тој е дефинитивно фантастичен човек кој оставил свој белег како полицаец. И сега е фантастичен како дедо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *