April 13, 2024

Готвачот на Здравко Чолиќ откри на што не може да одолее пејачот!

Балканската легенда Здравко Чолиќ го обожаваат сите генерации. Скоро сите го делат мислењето дека тој е најголемиот шмекер меѓу јавните личности . Ова го тврдат и луѓе кои имале можност да соработуваат со него, а една од нив била готвачката и блогерка Сандра Ѓуретиќ. Имено, таа имала можност многу често да му ги подготвува омилените јадења.

Работела во познат ресторан во главниот град, каде што Чолиќ често го посетувал и секојдневно му подготвувала храна. И нагласува дека и било доволно само со еден гест да види каков господин е и каков е пејачот приватно.

Беше наш редовен гостин, со светол и ведар дух, секогаш добредојден и насмеан . Секогаш кога доаѓаше во ресторанот, прво одеше во кујната да не почести нас кои работиме таму. Никој од познатите не го направи тоа – вели Сандра.

Тој истакнува дека ги обожавал домашните лепчиња и лебот што таа го месела.
Секогаш нарачуваше домашно приготвени јадења кои беа на менито на ресторанот тој ден. Сакаше домашни лепчиња и леб што јас го месев.

Честопати застануваше со семејството , па дури и телефонски нарачуваше храна и доаѓаше само да ја земе. Бидејќи беше ресторан со национална кујна, немаше модерни колачи, но направивме вистинска мрзлива пита, кремпити што ги правеа нашите баби, како и пити со ореви . Сето тоа многу го сакаше – заклучува блогерката и готвачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *