June 22, 2024

Тие уживаат во љубовта повеќе од четири децении и се сакаат како првиот ден.

Познатиот пејач Жељко Самарџиќ и неговата сопруга Маја се вистински пример за хармоничен и успешен брак кој трае со децении, а по сите предизвици низ кои поминале, нивната љубов е само посилна.

Тие дојдоа од Мостар со своите ќерки и го започнаа животот од нула во Белград, а пејачот еднаш откри дека Маја му се допаднала на прв поглед.

Таа се издвои од толпата со својата повлеченост и смиреност. Се запознавме кога пеев на оро на кое таа беше, а потоа се запознавме на нејзината матура.

Бев директна и веднаш ја замолив да ми биде сопруга. Сите ми велеа дека немам шанси, но еве, практично освоив непробојна тврдина. Ако сите ја гледаа низ мои очи, таа ќе беше најубава на светот – изјави еднаш за Блиц.

Тие двајца се уште уживаат во заедничките утра, иако Жељко признава дека му е многу полесно ако Маја стане прва.

Кој прв ќе стане, го прави кафето. Обично се трудам да го направам јас. (се смее) Подеднакво добри сме и во правењето кафе. Во текот на неколку години заедно, добивме ист вкус за многу работи, вклучително и за кафе – изјави тогаш тој.

Дури и Марина Туцаковиќ една од песните на Жељко и посвети конкретно на Маја, тоа е хитот Покажи ми што знаеш , а Жељко истакна дека таа песна им ја посветува и на сите жени.

Жељко и Маја се горди родители на три ќерки и успеваат да го задржат приватниот живот само за себе, а пејачот во една прилика откри дека на почетокот на врската морал да се качи на врвот на зградата за да ја види Маја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *