July 20, 2024

На свадбата на овој младоженец дошол специјален гостин и го расплакал. Невестата решила да го изненади со тоа што можел уште еднаш да го слушне чукањето на срцето на својот покоен брат.

Денот на венчавката е навистина посебен, а оваа невеста реши да го направи уште поспецијален за својот иден сопруг.
Дерик Смит, младоженецот, имал само 12 години кога неговиот 13-годишен брат Џејк загинал во сообраќајна несреќа. Неговите родители решиле да ги донираат органите на Џејк, но никогаш не сретнале ниту еден од луѓето што ги добиле.

Кејти, свршеницата на Смит, решила да го изненади на денот на нивната венчавка дозволувајќи му уште еднаш да го слушне чукањето на срцето на неговиот брат.

„Ја прашав мајката на Дерик, реков дека знам дека тоа е многу лично прашање и таа може да ме одбие, но би сакала да најдам личност која го доби срцето на Џејк“, рече Кети, „Таа почна да плаче и рече дека е многу среќна. и дека таа би сакала да го направи тоа “.

Кејти една година ја бараше девојката која го доби срцето на Џејк – Грејси Вилкинсон.
Вилкинсон добила срцев удар кога имала само 6 години.

„Го најдов нејзиното име и ја побарав на Фејсбук каде и испратив порака… Таа одговори во рок од две минути и рече дека само ќе и кажам време и место и таа ќе дојде“, рече Кејти.

Најдобриот момент на целата свадба беше кога Вилкинсон го запозна Дериск.
„Многу сум среќен што дојдовте. „Мило ми е што брат ми можеше да ти помогне“, рече Дерик.

Смит успеал и повторно да го слушне чукањето на срцето на својот брат. Во исто време, Вилкинсон му направи приврзок со слика на ЕКГ од срцето на неговиот брат.

„Кога повторно го слушнав неговото срце, бев обземен од различни емоции“, рече Смит, „Нема начин да се опише. Таа ми даде подарок за помирување“.

„Навистина ми значи неописливо многу што успеав да го сретнам Дерик и да му дадам дел од утехата и помирувањето што му беа потребни по загубата на неговиот брат“, додаде таа.

Ова е пример за вистинска несебичност и љубов на една личност кон друга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *