July 19, 2024

Детоксикацијата на стапалата станува сè попопуларна како начин да се ослободи телото од сите штетни токсини.
Потенцијалните токсини може да варираат од нечистотии во воздухот, до хемикалии во вашиот дом и производи за убавина.

Поради нивната популарност, јонските детоксикации на стапалата сега се нудат во некои бањи, салони, а има дури и комплет за домашна употреба. Ако се прашувате што е детоксикација на стапалата и дали може да ви помогне, еве што треба да знаете.

Како би требало да функционира јонската детоксикација на стапалата? Се вели дека јонската детоксикација на стапалата делува така што ги извлекува токсините од вашето тело преку вашите стапала. Се вели дека овој процес му дава на водородот во водата позитивен полнеж.
Се вели дека позитивното полнење привлекува негативно наелектризирани токсини во вашето тело.

Се вели дека јоните во водата во бањата за стапала имаат полнење што им овозможува да се врзат за сите тешки метали и токсини во вашето тело, слично како што тоа го прави магнетот. Ова им овозможува на токсините да се извлечат низ дното на стапалото.

Што всушност предизвикува водата да ја менува бојата? Некои застапници за детоксикација на стапалата тврдат дека ако водата во бањата за стапала ја промени бојата, тоа значи дека детоксикацијата делува. Ова не е вистина.

Дали детоксикацијата делува нема никаква врска со бојата на водата. Бојата на водата може да се промени од многу секојдневни причини, вклучувајќи ја и нечистата вода од чешма. Промената на бојата на водата може да се должи дури и на самата бања за стапала.

Електричната енергија во производот може да предизвика кородирање на некои метали од бањата за нозе. Ова може да објасни дел од промената на бојата во водата.

Повеќето детоксикации на стапалата користат и специјални соли во водата, што може да предизвика промена на бојата на водата.

Сепак, не постои научно истражување кое целосно потврдува дека детоксикацијата на стапалата е ефикасна.
Кој треба да размисли за детоксикација на стапалата?

Речиси сите, освен оние со отворени рани или инфекции на стапалата, можат да имаат корист од релаксација која може да обезбеди топла релаксација на стапалата.

Бањата за нозе може да биде одличен начин да се опуштите по напорниот ден или да ја оживеете циркулацијата во вашите стапала. Може да биде корисно и ако имате спортско стапало.

Како и секој третман за тело, детоксикацијата на стапалата може да има несакани ефекти во форма на гадење или вртоглавица, што е многу ретко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *