June 25, 2024

Доколку сте повредени или изневерени, применете го овој совет од познатиот Ал Пачино и животот веднаш ќе ви биде подобар

Ако сакаме да слушаме туѓи совети, нека биде советот на Ал Пачино . Зошто? Затоа што тој во своите осумдесет и непарни години го доживеа она што повеќето од нас нема да го имаат за десет животи.

Од срамежливо момче, тој стана вистински малолетнички деликвент. Сони, како што го нарекувале неговите пријатели, почнал да пуши на девет години, конзумирал лесни опијати и алкохол на тринаесет години, често се карал со други момчиња, а во средното актерско училиште ги исфрлал сите часови освен англискиот, бидејќи го сакаше Шекспир..

Кога наполнил седумнаесет години бил исфрлен од училиште, се степал со мајка му и завршил на улица. Можеби, во тие години обележани со сиромаштија, тој самиот би заминал во светот на мафијата, доколку театарот не му го спасел животот. Глумеше по подруми, доставуваше пошта, чистеше, возеше… Сè, само за да може да си дозволи часови по глума, а спиеше на улица.

И тогаш тој се изгради од ништожноста и стана неверојатно познат. Неговиот совет како да реагирате кога некој ќе ве изневери или измами е најчитан на интернет неколку години.

Еве за што се работи: „Предавството е составен дел од животот. Родителите ги туркаат своите деца, оние кои се заколнаа на вечна љубов преку ноќ стануваат рамнодушни, мажот ја напушта сопругата, сите овие ситуации се дел од животното патување“, вели тој.

„Кога некој ќе нè повреди, важно е да се потсетиме: Тоа не се случи затоа што сме виновни или направивме нешто погрешно. Кога врне, не се обвинуваме себеси, ги затвораме прозорците и чекаме лошото време да помине“.

Откако ќе го разберете ова, ќе станете имуни и ментално посилни. По овој став треба да се водиме почесто. Луѓето поминуваат премногу време обвинувајќи се себеси, а тоа ни најмалку не помага.

Како да одговорите кога некој ќе ве изневери и повреди?
Не акумулирајте негативна енергија, не барајте објаснување и не ја продлабочувајте дискусијата. Решението е многу поедноставно, еве како го објаснува актерот.

„ Не губам време на луѓе кои ме повредуваат. Не се вртам и не размислувам премногу за тие ситуации. Немам време да ги мразам оние што ме мразат, премногу сум зафатен со оние кои ме сакаат .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *