July 11, 2024

Односот мајка-ќерка е еден од најсилните и најкомплексните односи во природата. Станува збор за најмоќната врска што некогаш можете да ја искусите, а нешто што само мајките и ќерките можат да го разберат.

Најтешкиот дел од таа врска се случува кога мајката ќе види дека нејзиното дете прави погрешни животни избори. И како ќерка , можеш да ја сакаш мајка си, понекогаш да ја мразиш, но на крајот, таа секогаш ќе биде тука да те утеши и да биде твоја сила кога ќе дојдат тешки времиња .

Таа ќе те сака повеќе од животот, исто како што те сакаше откако те донесе на овој свет.
И односот меѓу татко и ќерка… Ако сте жена, знаете дека без разлика колку вашата мајка ве сака и поддржува, секогаш ќе има моменти кога тој ќе ве сака повеќе и ќе ве разбере подобро .

Еве неколку убави зборови за љубовта, родители, ако имате девојче ќе препознаете:
Ќерката е мало девојче кое прераснува во твој најдобар пријател.
Таа е чудо кое секој ден станува се почудесно.

Ќерка е некој чија насмевка ве насмевнува. И тоа е твое, под сета таа љубов.
Ќе има толку многу ситуации во кои ќе изгледате дека сте згрешиле, но во очите и срцето на вашето девојче ќе останете непогрешливи, што и да се случи.

Вашето девојче ќе разбере дека сте биле во право и дека таа згрешила кога ќе има свое девојче.
Дури и да не ти се допаѓа тоа што го прави, ќе ја сакаш бескрајно .

Ќерката неизбежно ќе го надрасне твојот скут, но никогаш нема да го надрасне твоето срце .
Кога би можеле да и дадете само една работа во животот, доволно би била способноста да се гледа себеси низ вашите очи.

Убава и голема работа е кога таткото го носи синот на риболов. Но, меѓу ѕвездите има посебно место за татковците кои ја носат својата ќерка на шопинг .

Зад секоја прекрасна ќерка стои навистина прекрасен татко .
Секој, дури и најстрогиот, највоздржаниот маж на светот, ако во одреден момент добие ќерка, ќе признае дека некоја дама му го украла срцето. Онаа што го нарекува „тато“.

Татко, бидете „ првата љубов “ на вашите ќерки, за таа никогаш да не се задоволи со помалку од она што го заслужува. Затоа што љубовта што ја добива од вас ќе биде она на што ќе ги гради своите „ стандарди “.

И НАЈВАЖНО никогаш не заборавајте дека иако многу кратко ќе ја држите за рака, засекогаш ќе го имате нејзиното срце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *