June 25, 2024

Ова ќе работи на сите одводи, во мијалници, тушеви и кади. А со тоа, смесата е еколошки многу подобра од купување производи кои содржат силни хемикалии.

Ако затнувањето е постојан проблем со вашите цевки, постои начин да го спречите тоа и да го направите вашиот одводен систем да работи одлично.

Се што треба да направите е повремено да истурате во одводот мешавина од состојки кои речиси секој ги има во својот дом, а рецептот е следен: измешајте половина шолја прашок за пециво и сол, половина литар оцет и литар и половина. на врела вода.

Ова ќе работи на сите одводи , во мијалници, тушеви и кади. А со тоа, смесата е еколошки многу подобра од купување производи кои содржат силни хемикалии .

Направете ја постапката непосредно пред спиење за растворот да трае што подолго, т.е. Цела ноќ. Важно е да се има на ум дека не треба да користите чешма над одводот за време на ноќта бидејќи тоа ќе го поништи ефектот на испирање на смесата со вода.

Првото нешто што треба да направите е да го истурите прашокот за пециво во одводот. Додадете го оцетот и оставете ја смесата да се пени околу една минута. Исплакнете ја пената со најмалку три литри врела вода.

Тоа ќе помогне да се разградат мастите и емулгираните масти, па оцетот помешан со топла вода полесно поминува низ цевките и продолжува да ги чисти. Пред миење, добро исчистете ги садовите од остатоците од храната и трошките, бидејќи храната најчесто се таложи во одводите.

Користете мрежа на одводот со што е можно помалку дупки за да спречите отпадот да заврши во одводот. Не истурајте масло во мијалникот, туку фрлете го во тоалет или, ако можете, во ѓубре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *